Om Os

Velkommen til sushistedet til de forkælede sushi elskere!

Sushi perlen Sushi Saiko på Christianshavn byder på noget af det lækreste autentiske sushi man kan få i byen. Elsker du sushi, og vil gerne forkæles ekstra meget mht. friskheden og smagsoplevelsen, er Sushi Saiko helt afgjort et besøg værd. Hos Sushi Saiko går vi ikke på kompromis med kvaliteten så du er sikret den bedste sushi-smagsoplevelse i byen.

Restauranten ligger i hjertet af Christianshavn på Sankt Annæ Gade i fredede, hyggelige kælderlokaler med minimalistisk indretning og plads til ca. 12 personer.

Listen over japanske hovedretter, sideretter og forretter udover sushi, er lang, og byder for eksempel på klassisk Misosuppe, lækre Rispapir ruller/ Springrolls, Salater, Nudel retter, Yakiniku oksekød, Gyoza kylling eller grillede Sticks i mange varianter. Har du specielle ønsker til din sushi, kan vi næsten altid imødekomme det. Vær endelig ikke tilbageholdende med forespørgsler. Det er dig og vores sushi der skal forenes. 

Vi laver mange af vores retter fra bunden af, som for eksempel ebi fry. Det er økologiske tigerrejer, som vi koger selv, piller og bruger panerede og dybstegte i mange af vores sushi ruller. Også mange af vores sauces er hjemmelavede og pt. tester vi forskellige opskrifter for hjemmelavet syltet ingefær. I købevarianten er der simpelthen for mange tilsætningsstoffer i, bl.a. aspartam, som vi gerne vil spare dig for.

Mange af vores retter er vegetar eller veganske og hvis det skulle være glutenfri, har vi mange glutenfri retter at vælge imellem og hvis det er andre allergener, der ikke kan tåles, har vi skrevet i vores menukort, hvilke retter der indeholder forskellige allergener. Men de fleste retter på vores menukort er glutenfri retter. Kig efter de små bogstaver i onlineshoppen.

Som noget nyt kan du skifte laksen ud med økologisk ørred. Den er mindre fedt men har mere smag. Ud over mange af hovedingredienserne er næste alle vores grøntsager samt en mange andre ingredienser økologiske og vi stræber efter at tilføje løbende flere og flere råvarer til listen over økologiske råvarer.

Vi har skiftet engangsemballagen af plastik ud og bruger nu komposterbare bakker af bagasse. Desværre findes der stadigt kun plastiklåg til disse, som dog er lavet af genbrugt plast. Udbuddet af holdbart og praktisk emballage lavet af naturmaterialer er desværre stadigt begrænset, og ikke alle varianter er brugbare eller indenfor rimelige priser. Men de findes, og vi arbejder hen imod mere miljøvenlige løsninger. Små tiltag kan gøre en forskel i det hele, f.eks. har vi skiftet karkludene ud med bomuldsklude.

Takket være jer, som efterspørger de miljøvenlige og økologiske løsninger, er der flere og flere udbydere af økologiske, bæredygtige og miljøvenlige råvarer og produkter samt en øget konkurrence imellem så det bliver billigere at vælge rigtigt. For tiden er desværre stadigt meget billigere at købe engangsplastik end komposterbart emballage, men vi håber at det kommer til at ændre sig snarest.
Som vores gæst kan du også bidrage til et bedre miljø idet du fortæller os, hvis du ikke har brug for diverse ting som soyaskåle, pinde osv. eller endda selv tager emballage med.

Til TAKE AWAY anbefaler vi, at retterne bør spises umiddelbart efter tilberedning, for at vi kan garantere for den bedste smagsoplevelse. Har du alligevel brug for at opbevare sushien i længere tid, skal den opbevares i køleskab. Husk dog at tage den ud af køleskabet ca. 20 min før spisning. Sushi bør ikke opbevares til næste dag.  Hvis du ikke har mulighed for at komme forbi restauranten, kan vi tilbyde jer levering til en adresse i København og omegn. Spørg os gerne.

Alle sushiretter serveres med ingefær, wasabi og glutenfri soya. Vi beder Dem venligst at informere os om eventuelle fødevareallergier.

S = indeholder skaldyr, V = vegetar, G = indeholder gluten, (G) (V) (S) = kan laves glutenfri / uden skaldyr / som vegetar, L = indeholder laktose, N = indeholder nødder, VV = vegansk, Ø = økologisk, (Ø) = nogle af råvarerne er økologiske

Vi har kun glutenfri soyasauce.

Hvis du prøver at undgå andre ingredienser som f.eks. kulhydrater er du velkommen til at spørge os, så kan vi anbefale retter uden disse.

For at undgå evt. ventetid er det en god idé at ringe i forvejen og bestille take-out og ligeledes er det en god idé at bestille bord i god tid da der er begrænset plads. Vi sætter pris på god service. Alle vores kunder skal få en god oplevelse og være tilfredse med både maden og servicen hos Sushi Saiko. Hvis du er tilfreds, fortæl det gerne til andre, hvis ikke fortæl det til os, så vi kan blive endnu bedre.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!